Over Ons

Maak kennis met de gezichten achter Anneke Kapteyn

Over Ons
Unsplash

Pieter Groen

Mijn naam is Pieter Groen, bloemist sinds 1989. Derde generatie bloemist. Mijn opa is begonnen in Bilthoven, waar mijn vader en oom het later van hem overnamen. Mijn vader nam in 1979 Anneke Kapteyn over van de familie van der Wiel. Groen Bilthoven is nog steeds een mooi bedrijf wat geleid wordt door neef John Groen. Een echte bloemenfamilie dus. Al vanaf kleins af aan wist ik wat ik wilde worden: bloemist! Kon geen twijfel over bestaan. Een heerlijk vak, waarin we veel mensen gelukkig kunnen maken. Van geboorte tot en met de dood en alle feestjes er tussen in, daar komen we bij kijken. Maatwerk bloemwerk is het mooiste wat er is. Wij zijn heel vaak “the finishing touch” bij legio gelegenheden. Ik vind het nog steeds heerlijk om te doen! Eens een bloemist, altijd een bloemist!

Unsplash

Annemarie Groen

Mijn carrière bij Bloemsierkunst Anneke Kapteyn begon op mijn veertiende als bijbaantje op zaterdag en in de schoolvakanties, destijds nog in de binderij. Boeketten maken, klanten helpen en vazen spoelen. Tot ik ging studeren, intussen was er ook iets moois opgebloeid tussen Pieter en mij en zijn wij getrouwd. Toen wij kinderen kregen ben ik gestopt als PR-consultant en kon ik het moederschap mooi combineren met werk voor de zaak. Ik nam afscheid van het binderijwerk en werkte voortaan op kantoor. Daar nam ik de financiële administratie voor mijn rekening, eerst nog als hulp aan mijn schoonmoeder, maar toen die met pensioen ging nam ik het helemaal over. En nu 16 jaar verder werk ik alweer 2 jaar met veel plezier als stewardess bij Transavia. Daarnaast neem ik nog steeds de financiële administratie voor mijn rekening voor onze zaak en dit doe ik met liefde en plezier. Naast het vliegen, ben ik druk met onze drie dochters en hond Jans. En als ik even tijd heb kruip ik het liefste op de bank met een goed boek.

Unsplash

Susan

Ik ben begonnen in een kiosk om te leren hoe ik boeketjes kan maken, al heel wat jaren geleden. Vanuit daar ben ik naar het VMBO gegaan in Utrecht Zuilen en doorgestroomd naar het Wellant College in Houten. Voor de opleiding ben ik stage gaan lopen bij Anneke Kapteyn en inmiddels werk ik hier al tien jaar. Wat ik het leukste vind aan mijn werk hier is dat ik me nog steeds verbaas over dat er zoveel mooie bloemen zijn, en dat wij hier zoveel keuze hebben. Ik vind het heel belangrijk dat mensen met een goed gevoel de winkel uit gaan. Het leukste vind ik boeketten te maken in knal kleuren. In mijn eigen tuin kweek ik ook met veel liefde mijn eigen bloemen zoals Dahlia’s, Gladiolen, Zinnia’s, Scabiosa en Ridderspoor en in de toekomst misschien nog wel meer.

Unsplash

Joyce

Ik ben tijdens mijn opleiding bij deze winkel terecht gekomen als stagiaire. Al gauw werd het een zaterdags baantje. Inmiddels werk ik al geruime tijd fulltime. Met veel passie, liefde en creativiteit stel ik mijn bloemwerk samen. Steeds opnieuw wordt ik blij als ik weer iets moois heb gecreëerd! Graag wil ik ook nog steeds leren om het bloemwerk nog mooier te kunnen maken. Mijn missie in de winkel is om iemand gelukkig te maken met de bloemen die ik voor ze heb samengesteld. Ik heb al vele blije gezichten de winkel uit zien gaan, daar ben ik trots op! Een aantal lievelingsbloemen van mij zijn Lathyrus, Pioenrozen en Nerine. Wat ik ook graag maak is afscheidsbloemen voor een dierbare. Het geeft mij een dankbaar gevoel deze laatste eerbetuiging voor iemand te mogen maken.

Unsplash

Gaby

Ik werk heel graag met bloemen. Als de lente begint en de wereld om ons heen staat in één keer in bloei, blijf ik mij altijd verbazen wat een wonder de natuur is. Ik word hier heel gelukkig van. Bij Anneke Kapteyn werken is voor mij een feestje. De mooiste bloemen vanuit de hele wereld staan dan voor mij klaar om er weer iets moois van te maken. Als ik een klant gelukkig de winkel uit zie gaan dan word ik dat ook!

Unsplash

Floor

Na het afsluiten van de vakopleiding ben ik in 1988 bij Anneke Kapteyn terecht gekomen. In de voorbijgaande jaren heb ik veel veranderingen mee gemaakt: de vraag was in 1988 heel anders dan anno nu. Leuk om daar even bij stil te staan nu ik dit schrijf. Wat niet veranderd is in al die jaren is de liefde voor Alchimella, ofwel vrouwmantel. Ik hou zo van dit materiaal, volgens mij maakt het alles mooier. Ik hou ook van de seizoenen, ook al vervagen die wel steeds meer. Echt favoriete bloemen heb ik niet, maar door het grote assortiment staat er altijd wel iets voor me bij wat ik heel mooi vind. Lekker hè?

Unsplash

Annabelle

Ik studeer aan de opleiding Flowerdesign op het MBO Wellant College in Houten. Ik ben begonnen bij Anneke Kapteyn als een stagiaire en werk nu iedere week vast op zaterdag. Ik hoop dat ik na mijn opleiding nog veel meer in deze mooie winkel kan werken! Ik hou zo van bloemen omdat elke bloem zijn eigen bijzonderheid heeft. De ene bloem heeft een geweldige geur en de andere bloem een geweldige kleur. Wij hebben altijd zo veel bloemen dat er altijd wel iets moois tussen zit waar ik graag mee wil en kan werken. Met elke bloem kan je op een andere manier je creatieve ei kwijt. Mijn lievelingsbloemen zijn het kleine Matricaria bloempje en de Pioenroos. Natuurlijk vind ik nog honderdduizend andere bloemen mooi, maar deze twee bloemen heb ik het liefst in alle boeketten die ik maak.

Unsplash

Sharon

Als freelance bloemist werk ik mee aan veel verschillende projecten en evenementen in binnen- en buitenland maar gelukkig hoor ik ook nog steeds bij het team van Anneke Kapteyn! De plek waar het voor mij allemaal begon, waar ik de kneepjes van het vak heb geleerd en nog steeds met heel veel plezier werk. Vooral op zaterdag, de dag waarop je de klanten net iets meer aandacht kan geven. Ik heb geen lievelingsbloem of klus maar geniet het meest van de wisseling van het seizoen. Hierbij heb je weer een totaal ander assortiment aan bloemen om mee aan de slag te gaan. Ik leg graag contact met alle verschillende klanten die bij ons binnen wandelen en denk graag mee bij iedere opdracht om maatwerk te kunnen leveren. Bijvoorbeeld bij een huwelijk waarbij je van de eerste kennismaking met het bruidspaar tot het maken van het bloemwerk en het versieren van de trouwlocatie betrokken bent. Voor inspiratie ga ik heel graag ver op reis maar vind het ook zeker dichterbij huis bijvoorbeeld in de mode of interieur trends. Fleurige groet!

Unsplash

Cor

De koeriersdienst rijd al jaren voor Anneke Kapteyn. Sinds 2009 heb ik dit koeriersbedrijf over genomen nadat ik vijftien jaar het cafetaria ‘Trefpunt’ heb gerund. Vandaar de naam ‘Trefkoeriers’. Ik ben ongeveer voor acht bloemisten begonnen met rijden en dat is nu uitgegroeid tot dertien. Ik denk dat dit wel één van de grootste koeriersdiensten is van Utrecht en omstreken. Met vier auto’s die op aardgas rijden, brengen we elke dag bloemen rond door Utrecht en omgeving. Iedereen heeft een eigen stadsdeel en zo kunnen we effectief en snel de orders rond brengen.